arata
Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Jucării de exterior și grădină

Joaca în aer liber este esențială pentru buna dezvoltare a copiilor și pentru dobândirea tuturor abilităților. Deși copiii de astăzi sunt copleșiți de o varietate de activități, de jucării și de tehnologie, asta nu înseamnă că joaca în aer liber trebuie înlăturată din programul lor. Dimpotrivă. Pentru o dezvoltare și o creștere armonioasă, copiii au nevoie de hrană sănătoasă, de un program adecvat de odihnă, de susținerea permanentă a părinților, de jucării variate, dar și de joacă în aer liber.

Baby Steps încurajează copiii să petreacă timp în aer liber, punând la dispoziție o gamă completă de jucării potrivite pentru joaca de exterior, inclusiv jucării cu baloane de săpun, jucării senzoriale, căști de protecție, mingi, seturi de jucării, trotinete și discuri zburătoare.

Primii cinci ani de viață reprezintă o perioadă deosebit de critică pentru dezvoltarea creierului, stabilind fundația pentru tot ceea ce va învăța copilul în viitor și pentru formarea comportamentului său, motiv pentru care joaca în aer liber este o componentă necesară.

Ce beneficii oferă joaca în aer liber?

Când un copil se joacă afară, fie că vorbim despre curtea casei, despre un loc de joacă sau despre un parc local, el își explorează capacitățile fizice în moduri noi, fără acele restricții specifice jocului în interior. Copilul poate să cânte, să sară, să urce, să alerge și să se bucure de plăcerile simple fără să fie distras de televizor, de computer și fără să fie restricționat de spațiu. Pe măsură ce se joacă și se distrează, află mai multe lucruri despre el însuși, despre alți copii și despre lumea din jurul său. Specialiștii dintr-o varietate de domenii, inclusiv psihologie, biologie, sănătate și educație, au dovedit de nenumărate ori cât de importantă este joaca în aer liber. O multitudine de studii asupra conceptului de joacă în aer liber confirmă același fapt critic, și anume că joaca este esențială pentru dezvoltarea copilului.

Joaca în aer liber susține dobândirea noilor abilități

Când copiii se joacă afară, ei află de ce anume sunt capabili să facă din punct de vedere fizic, repetă acele activități până când le stăpânesc la perfecție, ceea ce contribuie la consolidarea încrederii în sine. De exemplu, un copil poate învăța cum să se cațere la un loc de joacă, iar odată ce ajunge în vârf, va dobândi încrederea în capacitatea sa de a se urca încă o dată și încă o dată, iar acest joc simplu îi va întări coordonarea și forța. Pe de altă parte, un copil care stă tot timpul în casă, s-ar putea să nu aibă mijloacele de a se urca în siguranță și de a-și dezvolta abilitățile fizice.

Joaca în aer liber susține interacțiunea socială

Când copilul se joacă afară cu alți copii, există posibilitatea interacțiunii într-un mediu nestructurat. Această interacțiune îi oferă șansa de a învăța lucruri noi, de a face tot felul de descoperiri și de a-și împărtăși cunoștințele cu alți copii. De multe ori, copiii nu au posibilitatea de a se juca cu alți copii atunci când stau în casă și, prin urmare, sunt limitați în ceea ce privește învățarea comportamentului social.

Joaca în aer liber îi oferă copilului modalități unice prin care poate să își dezvolte diferite abilități, iar multe dintre aceste oportunități educaționale nu există în interiorul casei. De exemplu, un copil poate descoperi cum să stivuiască jucării pe un teren denivelat sau cum să împingă o mașină de jucărie prin iarbă. Când copiii se joacă afară, ei învață cum să rezolve o varietate de probleme în timp ce explorează un mediu bogat în sunete, imagini și texturi care se află în continuă schimbare.